Projecten

Als gemeente ondersteunen we diverse projecten die ons nauw aan het hart liggen. 

Hieronder kan je per project informatie vinden.

Hulp aan Oekraïne

De oorlog in Oekraïne deed ons besluiten om 3 verschillende projecten te ondersteunen, waar mensen vanuit onze gemeente indirect bij betrokken zijn. We hebben een financiële bijdrage gegeven aan:

Stichting Hart voor Haiti

In 1982 startte de Nederlander Johan Smoorenburg met een kleinschalig project in

Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Met de hulp van het EO-programma Metterdaad

werd een dorp voor kinderen gebouwd met de mooie naam Bon Repos (letterlijk: goede rust)

Zij helpen kinderen in één van de armste landen ter wereld en brengen hen in aanraking met de liefde van de Here Jezus. Sinds 1982 is het dorp uitgegroeid en wonen er nu ±150 (wees) kinderen en gaan meer dan 500 kinderen naar school. Zij bieden de kinderen een thuis en een toekomst in een land dat verscheurd wordt door armoede.

Zendingsschool Constanta - Romanian Centre of Cross-Cultural Studies

Het Roemeense Centrum voor Transculturele Studies biedt onderwijs en training aan Roemeense christenen om hen toe te rusten voor een kort of lang verblijf in een niet-christelijk land. Zij leren hoe ze het Evangelie kunnen delen met mensen uit andere culturen.

Meer weten? www.crst-ct.ro.

Open Doors

We steunen Stichting Open Doors financieel om vervolgde christenen te helpen. Zij brengen bijbels en boeken naar landen die bijbels zien als propaganda en daarom verbieden. Zij helpen met praktische noodhulp of traumazorg en geven training. Ruim 260 miljoen christenen vervolgd!

Als je gelooft in God, nergens een bijbel kunt krijgen, je gevangen en gemarteld kunt worden om je geloof, je moet vrezen voor je leven, wie kan je dan helpen?

Wij mogen als gelovigen in vrije landen opstaan voor hen die worden onderdrukt en vervolgd.

Naast financiële hulp wordt er vanuit de BEGZ ook regelmatig gezamenlijk gebed georganiseerd.

Meer weten? www.opendoors.nl.

Stichting Yad l'ami

Stichting Yad L’Ami (helpende hand) is een kleine “Non Profit” organisatie die in 2001 is opgericht door een Nederlands echtpaar. Hoewel kleinschalig van structuur is Yad L’Ami uitgegroeid tot een bloeiende stichting die zich vooral richt op persoonlijke aandacht en efficiënte begeleiding.

Ze bieden gepaste hulp aan groepen in Israël die de meeste zorg nodig hebben., zoals Holocaust overlevenden, ernstig getraumatiseerde jonge kinderen, tieners en jonge gezinnen, Ethiopische  studenten. 

Hiernaast kan je een PowerPoint presentatie downloaden over het werk dat Yad l'ami in Israël doet.  

CODAH (Children of Destiny at Home) & Simon en Anneke Taal

De stichting Children of Destiny at Home biedt ondersteuning en versterking aan kwetsbare gezinnen in de Zulu townships van Zuid Afrika. De gezinnen zijn de hoeksteen van de samenleving. Door gezinnen te steunen en onderwijzen zorgen ze ervoor dat de kinderen fysiek, emotioneel en sociaal ontwikkelen. Simon en Anneke Taal hebben jaren in Zuid Afrika gewerkt en waren betrokken bij deze stichting. Zij zijn inmiddels terug in Nederland, maar het werk gaat door. De personen Wilson en Grace Goeda zijn hiermee doorgegaan.

Christenen voor Israël - Breng de Joden thuis

Stichting Christenen voor Israël wil christenen bewust maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods plan met deze wereld. Ze helpen o.a. bij de terugkeer naar - en integratie van Joden in Israël. Hiernaast kan je een PowerPoint presentatie downloaden over het werk dat "Breng De Joden Thuis" doet.

Yad L Ami - Een helpende Hand aan Gods Volk
Breng De Joden THUIS