Éénmalige projecten

Foursquare Turkije

Een doel wat door Rafaël Nederland wordt ondersteunt zijn de Foursquare kerken in Turkije. Dit zijn er inmiddels 40!

Rafaël Nederland heeft aan de Rafaël gemeenten gevraagd om bij te dragen, om zo extra financiële steun te kunnen geven aan Turkije.

 

Ihsan Özbek, de leider van Foursquare in Turkije, heeft drie gebedspunten genoemd in zijn videoboodschap aan Nederland:

 • Bid voor volwassen leiderschap; de kerk groeit hard, zo’n 10% per jaar en ze moeten wijsheid hebben voor de juiste beslissingen.
 • Bid voor nieuwe leiders voor de plekken waar er nieuwe kerken worden gesticht, dat deze potentie zichtbaar wordt en mag groeien.
 • Bid voor evangelisatie. Veel mensen zijn teleurgesteld en opzoek naar zingeving. Economisch gaat het heel slecht in Turkije en er is veel armoede en hopeloosheid onder de bevolking.

 

Klik hier als je de gehele videoboodschap wil zien.

Gezin in Pakistan

Hulp en onderwijs aan kinderen

Wij ondersteunen een echtpaar in Pakistan. De man heeft een baan en zijn vrouw zorgt voor hun 3 kinderen. Toen de vrouw (S)14 jaar was heeft de Heer haar laten zien dat ze arme kinderen uit haar buurt over Hem zou gaan vertellen. Inmiddels runt zij een schooltje voor heel arme kinderen en geeft hen ook Bijbelles. Deze kinderen komen uit gezinnen waarvan de ouders geen werk hebben. Dit is ook de reden dat zij de kinderen 1x per dag te eten geeft. Zij ontving regelmatig geld van iemand uit Amerika, maar die is daar om onbekende reden mee gestopt is. Vanuit Joël ondersteunen we hen met een éénmalige gift. De nood is groot.

Inmiddels is er ook het idee om een naai project te starten met 5 vrouwen. Op deze manier zouden ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. S. heeft al een ruimte gevonden en een vrouw die naailes kan geven.

 

Materiële steun aan Be’ad Chaim

Be’ad Chaïm is al sinds 1988 een advocaat voor moeders en kinderen in Israël. Zij heeft niet alleen duizenden baby’s gered, maar voorziet ook in onderwijs, counseling en tastbare voorzieningen voor moeders in nood met haar sponsor programma Project Mozes.

De missie van Be’ad Chaim is om een eind te maken aan abortus en om het leven in Israël te beschermen, door reële alternatieven voor abortus aan te bieden, moeders in nood hulpmiddelen en zwangerschapscounseling aan te bieden en door educatieve initiatieven te ontplooien.

Ze staan ingeschreven als een Israëlische stichting zonder winstoogmerk, die hoop, onderwijs, counseling en andere praktische diensten aanbiedt, die vrouwen in staat stellen om het leven te kiezen. Door te voorzien in steun, zoals counseling voor degenen die aan het Post Abortus Syndroom (PAS) lijden, bescherming te bieden aan dakloze moeders en te voorzien in de praktische behoeftes van baby’s, redt en verandert Be’ad Chaïm niet alleen levens met de liefde van God, maar beïnvloedt zij ook de publieke opinie op een landelijke schaal, met de missie om abortus volledig af te schaffen in Israël.

 • Project Mozes. Dit initiatief steunt vrouwen die ervoor kiezen om hun baby’s te houden, door een heel jaar lang te voorzien in de behoeftes van de baby,
 • Help Advocate LIFE, opstaan tegen abortus in Israël,
 • Babykleding Boetiek, waarvoor babykleding, zuigflessen, etc. aan kunnen worden gedoneerd.

 

Stichting Tamar

Stichting Tamar is in 22 oktober 2002 opgericht door Jannie en Dick Reverda met als doel:

 • Het ondersteunen van de zending, wereldwijd,
 • Het ondersteunen van sociale projecten, zoals armenzorg, kinderhuizen en dergelijk wereldwijd en in het bijzonder in het Midden Oosten.

Onze visie is zendelingen wereldwijd in de komende jaren te blijven bezoeken, bemoedigen en financieel te ondersteunen.

Ook worden de zendelingen ter ondersteuning soms bezocht. De achterban houden ze op de hoogte door één maal per jaar een nieuwsbrief te verzenden.

Hun visie is zendelingen wereldwijd in de komende jaren te blijven bezoeken, bemoedigen en financieel te ondersteunen.

 

World Vision

Offerande van de maand november is voor World Vision.

World Vision is een wereldwijde organisatie die voor kansarme kinderen nieuwe kansen creëert.

Op dit moment loopt er een actie “wereldcadeaus”. Wij als Rafaëlgemeente Joël willen graag een bijdrage leveren aan de volgende items:

 • Zeep €7,- Ze leren kinderen over hygiëne na het naar de wc gaan
 • Kip €15,- en eten op tafel €75,- Ze leren de mensen een spaargroep opzetten, waarvan o.a. een kip van gekocht kan worden en leren ze over zelfvoorzienend leven
 • Veilige bevalling €25,-
 • Vaccinatie €20,-
 • Goed onderwijs €40,-
 • Red een ondervoed kind €50,-

Het is fijn om te delen aan mensen die het minder hebben dan wij. Helpt u ook mee?

Feest van de Geest 

Het Feest van de Geest is een ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en architectuur van kerkgebouwen.

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest. Ze maken daarbij gebruik van het interieur van kerkgebouwen. In Zoetermeer vindt dit elke 2 jaar plaats.

Meer informatie is beschikbaar op de feest van de Geest Zoetermeer